★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT
60 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS
ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE
Liity jäseneksi ja saat 500p tervetulobonuksena
Kesäkuukausien päättymisen ei tarvitse tarkoittaa grillikauden loppumista. Grilli- tai parilapannun avulla voit nauttia herkullisesta grillatusta ruoasta läpi vuoden.
Olitpa sitten paistamassa lihaa, grillamassa voileipää tai hiillostamassa kasviksia, täältä löydät valikoiman grilli- ja parilapanuja valitsemiltasi arvostetuilta brändeiltä.
Grillipannu on paistinpannu, jossa on uritettu paistopinta aineksien grillaukseen liedellä. Usein sillä on neliön muoto ja matalat reunat, mikä tekee siitä ihanteellisen suurten lihapalojen paistamiseen.
Teknisesti parilapannulla on tasainen pinta ja suorakaiteen muoto, mikä tekee siitä ihanteellisen aamiaistarvikkeiden, kuten munien, pekonin ja makkaran, valmistamiseen, mutta termiä käytetään usein vaihtokelpoisesti grillipannun kanssa.
Nykyään sekä grilli- että parilapannut ovat saatavilla monenlaisissa sisäkäyttöön tarkoitetuissa malleissa.
Valikoimastamme löydät isoja ja pieniä grilli- ja parilapanuja monenlaisissa tyylikkäissä malleissa, joita valmistavat joitakin suosituimpia brändejä, kuten:
Aivan kuten ulkogrillaamisessa, missä grillille ei lisätä rasvaa, ei myöskään grilli- tai parilapannun käytössä tarvita rasvaa. Näin saavutat oikean savuisen grillipinnan.
Kasviksia voi öljytä ennen niiden laittamista pannulle. Lihan tai kalan, joissa on jo omat öljynsä, voi vain asettaa suoraan pannun kuumalle pinnalle.
Aloita ruoanlaitto asettamalla pannu keskilämmölle useiksi minuuteiksi, jotta lämpö leviää tasaisesti grillipinnalle ja ruokasi kypsyy tasaisesti.
Aseta sitten liha tai kasvikset kuumalle pannulle käyttäen tukevia pihtejä. Vältä ainesosien kääntämistä liian nopeasti pannulla, jotta klassiset grilliraidat näkyvät selvästi ruoan pinnalla.
Grilli- ja parilapannut ovat saatavilla useista materiaaleista, joilla kullakin on ainutlaatuiset edut. Kaksi suosituinta materiaalia ovat valurauta ja alumiini tarttumattomalla pinnoitteella.
Valurauta on suosittu materiaalivalinta grilli- tai parilapannulle, sillä siinä on erinomainen lämmön absorptio ja säilytys. Valuraudasta on kahta tyyppiä, emalipinnoitettu ja puhdas, ja molemmat tyypit ovat kestäviä ja pitkäikäisiä.
Valurautaisia grillipannuja voidaan käyttää kaikilla liesityypeillä, mukaan lukien induktioliesillä, ja niitä voidaan jopa käyttää avotulen päällä ulkona kokattaessa.
Lisäksi puhdas valurauta siirtää rautaa valmistamaasi ruokaan, mikä on sekä terveys- että makuetu.
Alumiinia käytetään usein keittoastioiden sisämateriaalina sen keveyden ja lämmön tasaisen jakautumisen reunoille ansiosta. Koska tätä materiaalia ei tulisi olla suorassa kosketuksessa ruoan kanssa, se pinnoitetaan jollakin toisella materiaalilla, jotta sen käyttö olisi turvallista.
Monissa alumiinista valmistetuissa grilli- ja parilapanuissa on sisäpohjassa tarttumaton pinnoite, mikä tekee niistä ihanteellisia raaka-aineiden grillaukseen, jotka tulisi kypsentää matalammilla lämpötiloilla, kuten kala ja kana.
Tarttumattoman pinnoitteen pääetu on, että voit kokata helposti ilman, että ruokasi tarttuu pintaan. Lisäksi ne ovat sopiva vaihtoehto, jos etsit grillipannua, joka on helppo puhdistaa.