★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT
60 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS
ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE
Liity jäseneksi ja saat 500p tervetulobonuksena
Japanilaiset veitset ovat kehittyneet tuhannen vuoden ajan huolellisen ruoanlaiton aikana japanilaisessa keittiössä, ja ne erottuvat länsimaisista veitsistä monin tavoin, ei vain ulkonäön osalta.
Meiltä löydät laajan valikoiman parhaita japanilaisia veitsiä tunnetuilta brändeiltä ja suunnittelijoilta.
Toisin kuin länsimaisilla veitsillä, japanilaisilla veitsillä on pienempi hiomapinta. Tämä tekee niistä terävämpiä ja usein kovempia. Useimpien perinteisten japanilaisten keittiöveitsien terä on aina teroitettu yhdeltä puolelta, mikä tekee niistä erinomaisia ohueen viipalointiin.
Hiomapinnan kulman ja teräksen korkeamman hiilipitoisuuden aiheuttama kovuus tekee veitsistä herkempiä. Samalla materiaali säilyy vahvana pidemmän aikaa.
Nordic Nestiltä löydät japanilaisia keittiöveitsiä joiltain tunnetuimmilta brändeiltä. Tarjoamme valikoiman veitsiä valmistajilta kuten KAI, Yaxell ja Miyabi.
Japanilaiset veitset ovat laaja termi, joka kattaa veitset, jotka sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin.
Gyuto: Gyuto-veitsiä kutsutaan yleensä vain kokinveitsiksi ja niillä on ohuempi terä. Santoku-veitset: Santoku-veitsellä on laaja käyttöalue ja se on muutaman senttimetrin lyhyempi kuin perinteinen kokinveitsi.
Nakiri: Nakiri on vihannesveitsi, jossa on suorakulmaisempi terä.
Yanagiba: Yanagiba on pidempi ja ohuempi veitsi ja se sopii erinomaisesti kalan fileointiin. Suosittu valinta sushikokeille.
Petty: Petty on pieni veitsi, jota käytetään huolelliseen työhön pienempien ainesosien kanssa.
Japanilaiset veitset ovat jäykempiä ja siten herkempiä kuin länsimaiset veitset. Siksi niitä tulisi käsitellä huolellisesti, jotta ne pysyvät hyvinä keittiöveitsinä pitkään. On hyvä lukea valmistajan ohjeet siitä, miten tuotetta tulee käyttää.
Japanilaisia veitsiä ei tulisi pestä astianpesukoneessa vaurioiden välttämiseksi terälle ja materiaalille. Sen sijaan puhdistus tulisi tehdä käsin miedolla astianpesuaineella.
Japanilaisissa veitsissä hiomapinnan kulma on pienempi kuin länsimaisissa veitsissä. Siksi on tarpeen löytää veitsenteroitin, joka on optimoitu näille japanilaisille keittiöveitsille.