★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

60 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSILLE

Liity jäseneksi ja saat 500p tervetulobonuksena

Kirjaudu sisään

Liity jäseneksi ja saat 500p tervetulobonuksena

Inspiraatio & Vinkit/Skandinaavinen elämäntapa & Reseptit/Skandinaaviset joulureseptit
Sagaformin kotitekoinen alkoholiton glögi snapsikarahvissa on perinteinen skandinaavinen jouluresepti, josta koko perhe voi nauttia.

3 skandinaavista joulureseptiä kotitekoista herkkua varten jouluksi

Joulu on juhla täynnä herkkuja ja herkullisia joulureseptejä, joita voit kokeilla! Jokaisella on omat jouluperinteensä, eikä se tietenkään ole erilainen täällä Skandinaviassa. Meillä on sinulle kolme yksinkertaista mutta perinteistä joulureseptiä, jotta voit hemmotella itseäsi tänä jouluna jollakin erityisen skandinaavisella herkulla.
maanantai 1. heinäkuuta 2024
Jaa artikkeli

1. KOTITEKOINEN ALKOHOLITON GLÖGI

Mitä joulu olisi ilman liedellä lämmitetyn glögin tuoksua? Koko kotiin leviävä neilikan, kardemumman ja kanelin yhdistelmä vangitsee kaiken, mitä rakastamme joulussa, klassiseen joulujuomaan. Skandinaviassa glögi tunnetaan nimellä glögg, ja se on makeampaa kuin se versio, jonka tunsin Yhdistyneessä kuningaskunnassa varttuessani, ja se tarjoillaan lämpimänä ja siihen lisätään valkaistuja manteleita ja rusinoita. Tässä on yksinkertainen resepti alkoholittomaan glöggiin, joka valmistuu nopeasti ja josta koko perhe voi nauttia:

AINEKSET 6 KUPPIA GLÖGIÄ VARTEN

  • 500 ml vettä
  • 5 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 cm:n pala kuivattua inkivääriä
  • 3 kardemummapalloa
  • 2-3 kuivattua appelsiininkuorta
  • Mustaherukkavettä (maun mukaan)
  • 200 ml omenamehutiivistettä

TEE NÄIN

  • Kiehauta vesi ja mausteet.
  • Anna kiehua 5-10 minuuttia.
  • Lisää mustaherukkamehu ja omenamehu ja anna kuumentua.
  • Siivilöi kaikki toiseen kattilaan, jotta voit poistaa mausteet.
  • Tarjoile heti, kun glögi on kuumaa.

2. PEHMEÄT PIPARKAKUT KERMAISELLA KUORRUTTEELLA - SKANDINAAVINEN JOULURESEPTI KAIKILLE

Skandinaviassa piparkakut eli pepparkakor on yhtä perinteinen kuin glögi jouluna, ja miksipä ei, sillä ne kuuluvat varmasti yhteen. Tänä vuonna meillä on resepti pehmeille piparkakuille, joissa on ihastuttava kermainen kuorrutus ja joiden päällä on herkullisia punaisia puolukoita - todellinen skandinaavinen herkku! Näin valmistat tämän makean skandinaavisen joulureseptin:

Pehmeät, kuorrutetut ja puolukoilla koristellut piparkakut tarjoillaan pöytään morso Kit -leikkuulaudalla.
Pidä joulufika pehmeiden piparkakkujen ja glögin kera Swedish Grace Winter -mallistossa osana todella skandinaavista joulua.

AINEKSET NOIN. 20 PALAA

  • 200 g voita
  • 340 g tomusokeria
  • 4 munaa
  • 210 g tavallisia jauhoja
  • 300 ml kermaviiliä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl ruokasoodaa

KUORRUTUS

  • 60 g pehmennettyä voita
  • 280 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200g kermajuustoa

KORISTELU

  • Jäädytetyt karpalot

OHJEET PIPARKAKKUJA VARTEN:

  1. Kuumenna uuni 175 °C:seen (tuuletin 155 °C/kaasutaso 4)
  2. Vaahdota voi ja sokeri sauvasekoittimella kevyeksi ja kuohkeaksi.
  3. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan ja sekoita joukkoon kermaviili.
  4. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, ruokasooda ja mausteet.
  5. Sekoita kuivat aineet vähitellen märkään seokseen tasaiseksi.
  6. Vuoraa 30 x 40 cm:n kokoinen leivinpelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.
  7. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes vartaaseen pistetty puikko irtoaa puhtaana.

KUORRUTUKSEN VALMISTUS:

  1. Sekoita pehmennetty voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu tasaiseksi ja kermaiseksi.
  2. Sekoita tuorejuusto joukkoon, kunnes se on täysin sekoittunut.
  3. Kun piparkakut ovat jäähtyneet kokonaan, levitä kuorrute tasaisesti päälle.
  4. Leikkaa annoksiksi ja koristele karpaloilla ennen tarjoilua.

3. KARAMELLISOIDUT MANTELIT

Paahdetut pähkinät ovat joulun klassikko, ja tämä yksinkertainen skandinaavinen resepti sokeroituja manteleita varten on täydellinen välipala vieraillesi ennen jouluillallista tai ihana jälkiruoka kotitekoisen skandinaavisen glögin kanssa.

AINEKSET 200 G KARAMELLISOITUJA MANTELEITA VARTEN:

  • 200 g manteleita
  • 130 g tomusokeria
  • 50 ml vettä
  • 1 tl vaniljasokeria (valinnainen)

OHJEET:

  1. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet ja tuoksuvat.
  2. Kiehauta sokeri ja vesi erillisessä kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on täysin liuennut.
  3. Lisää mantelit sokerisiirappiin ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja muuttuu tahmeaksi ja mantelit alkavat halkeilla.
  4. Ota kattila pois liedeltä ja kaada mantelit leivinpaperille. Irrota mantelit varovasti haarukalla. Anna niiden jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Valmis!

Toivottavasti inspiroimme sinua viettämään joulua tänä vuonna skandinaavisella tavalla glögin, pippurikorin ja sokeroitujen manteleiden kera. Nämä herkut sopivat myös erinomaisiksi pikkujoululahjoiksi, joita varmasti arvostetaan.
Jos jokin menee kuitenkin pieleen keittiössä, älä huoli - joulun tarkoitus on viettää aikaa läheisten kanssa!

Etsitkö yhä täydellistä joululahjaa? Katso täältä: 20 joululahjaideaa

Jos haluat juhlia aitoon skandinaaviseen tyyliin ja etsit lisää reseptejä, löydät ne täältä: Joulu ystävien kanssa

Stailaus: Ellinor Johansson, Arijana Kapic, Kristina Niesel; Valokuvaus: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Kirjoittaja

JOULULEIVONTAAN

SKANDINAAVISEN DESIGNIN KOTISI
Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin +35 85 887 94660
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB