★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

60 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

Liity jäseneksi ja saat 500p tervetulobonuksena

Kirjaudu sisään

BLACK WEEK 10-70% alennus melkein kaikesta*

Inspiraatio & Vinkit/Skandinaavinen elämäntapa & Reseptit/Miten järjestää juhannusjuhlat
Nauti aidosta juhannusjuhlasta, sinivalkoiset pöydänkoristeet ovat perinteisiä, kuten merkin Scandi Living Havspil-kulho täynnä mansikoita.

Miten järjestää juhannusjuhlat

Juhannus on yksi vuoden juhlallisimmista juhlapyhistä. Pitkän, kylmän ja tunnetusti pimeän talven jälkeen auringonpaisteen ja lämpimän sään paluu on pohjoisessa syy juhlia. Tämä juhlapäivä on täynnä perinteitä, ja meillä on 4 huippuvinkkiä, joiden avulla voit nauttia juhannuksesta.
Päivitetty: tiistai 14. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli
Järjestä oikeat juhannusjuhlat ja tee kukkakruunuja koko perheen voimin.

Juhannuskäsityöt koko perheen iloksi

KORISTELE KESÄN KUKILLA

Juhannus ei ole mitään ilman taloa, joka on täynnä kesän kauniiden kukkien suloista tuoksua. Perinteisesti poimitaan kesäkukkia ja tehdään niistä pöydän koristeita ja ihastuttavia kukkakruunuja, joita sitten pidetään koko päivän ajan tämän päivän kunniaksi. Valkoiset ja siniset luonnonkukat ovat perinteisimpiä, mutta voit valita mitä tahansa.

Järjestä aidot juhannusjuhlat ja nauti kukkakruunujen tekemisestä koko perheelle.

Valitse kukat huolella, sininen ja valkoinen on perinteinen väri, mutta voit valita mitä tahansa löydätkään.

Käytä saksia tai oksasaksia leikataksesi kukat täydellisen pituisiksi kukkakruunua varten,

Käytä saksia tai oksasaksia leikataksesi kukat täydellisen pituisiksi kukkakruunua varten,

Tee oma kukkakruunu:

  • Sakset tai oksasakset
  • Teräslanka
  • Valitsemasi juhannuskukat, kuten päivänkakkara, morsiushuntu ja preeriakello.

Kruunun sitominen:

  • Valitse haluamasi juhannuskukat ja varmista, että ne ovat lähelläsi.
  • Tee teräslangasta ympyrä ja tee toiseen päähän silmukka.
  • Kiedo kukat langan ympärille yksi kerrallaan tai tee niistä pieniä kimppuja, jos se helpottaa.
  • Kiinnitä kukat teräslangalla niin, että varret jäävät kahden kierrettävän lankasilmukan väliin.
  • Kun olet peittänyt seppeleen, sido se yhteen koukistamalla toinen pää aiemmin luotuun silmukkaan. Säädä kokoa kiertämällä lankaa, kunnes seppele sopii täydellisesti!

Huippuvinkki: jos sinulla on kukkia jäljellä, aseta ne maljakoihin juhannuspöydälle tai lisää pieni kimppu jokaiseen kattaukseen.

Juhannusjuhlien viileämpänä iltana kääriydy merkin Klippan Yllefabrik villapeittoon.

Juhannusillat voivat olla vielä viileitä, kääri vieraasi merkin Klippan Yllefabrik Chevron-villapeittoon.

PERINTEINEN KATTAUS AITOA JUHANNUSTA VARTEN

Juhannuksessa on kyse ruokailusta ulkona auringonpaisteessa. Pöytä katetaan perinteisesti sinivalkoisella posliinilla, jossa on kesäisten mansikoiden punaisia vivahteita. Aloita kattaus raikkaalla valkoisella pöytäliinalla ja tyylikkäillä laseilla. Uskalla yhdistellä eri kuvioita ja tyylejä, sillä kunhan posliinin sävy on sama, voit olla varma, että ne täydentävät toisiaan. Tässä klassisessa juhannuspöydän kattauksessa on käytetty merkin Rörstrand ajattomia Ostindia ja Ostindia Floris -posliinilautasia, jotka tuovat tyylikkyyttä. Lisää pöytään korkeutta ja vehreyttä maljakoissa olevilla kesäkukilla, ja vuoden ensimmäisten mansikkasatojen kulhojen väriloisto ilahduttaa varmasti vieraita.

Lisää mielenkiintoa juhannuspöytään maljakoilla ja sinivalkoisilla kukilla.

Lisää pöytään korkeutta sinivalkoisilla kukilla ja maljakoilla.

TÄRKEÄ JUHANNUSMENU

Vuoden hedelmällisimmän vuodenajan alkua juhlistettaessa ei juhannuspöytä voi olla ilman kauden marjoja ja vihanneksia. Salaatti, joka on valmistettu tuoreimmista uusista perunoista, tillistä, smetanasta ja ruohosipulista, on aina varma valinta. Kirjolohi on myös ehdoton valinta, samoin kuin silli sekä mansikkakakku jälkiruokana.

Löydä lisää reseptejä kesäisiin puutarhajuhliin täältä!

VALMISTA KESÄINEN MANSIKKAKAKKU:

Täydellinen jälkiruoka juhannusjuhliin: Yksinkertainen kakku, jossa on kerros kermaa, mansikoita ja vaniljakastiketta.

Kakun ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 170 g sokeria
  • 50 g jauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Vaniljakermaa varten

  • 200 ml maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl vaniljauutetta<br>

Koristelu

  • 200ml kermavaahtoa
  • 2 kourallista tuoreita mansikoita


Kakkupohjan valmistaminen:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Sekoita kuivat aineet erikseen.
  • Siivilöi jauhoseos munaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan, jossa on irrotettava reuna ja jonka halkaisija on noin 24 cm.
  • Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea, työnnä veitsi kakkuun, jos se tulee puhtaana ulos, se on kypsää. Anna jäähtyä.

Täytettä varten:

  • Lisää kaikki vaniljakerman ainekset kattilaan ja vatkaa, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet.<br>Kuumenna aineksia varovasti liedellä samalla sekoittaen.
  • Kun kerma on paksuuntunut hyvin, ota se pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa kermavaahto erillisessä kulhossa, kunnes se muodostaa kiinteitä huippuja. <br>Viipaloi 1 kourallinen mansikoita.

Kakun kokoaminen

  • Leikkaa kakku kolmeen yhtä suureen osaan.
  • Levitä ensimmäiselle kakkukerrokselle reilu kerros vaniljakermaa.
  • Lisää pilkotut mansikat niin, että pohja peittyy, ja peitä sitten kermavaahdolla. Toista tämä seuraavalla kerroksella.
  • Aseta päällys takaisin kakun päälle ja levitä viimeinen kerros kermavaahtoa päälle.<br>Koristele kokonaisilla mansikoilla ja kukilla.
Lapsi leikkaa perinteistä juhannuskakkua.

Juhannus on vuoden hedelmällisimmän kauden alkamisen juhla - mikä olisikaan parempi tapa juhlia kuin mansikkakakku?

JA LOPUKSI MALJA!

Mikään juhannusjuhla ei voisi olla täydellinen ilman lasillista viiniä tai samppanjaa. Ruotsalaisessa naapurissamme juhannusta juhlistetaan usein snapsilla tai "brännvin"-juomalla (kirjaimellisesti käännettynä paloviini), joka tarjoillaan snapsilaseissa tai shottilaseissa. Se on väkevästi maustettua alkoholia, jota juodaan monissa ruotsalaisissa juhlissa, erityisesti jouluna ja juhannuksena. Tämä on vuosisatoja vanha perinne, ja juhannusaterian ruokalajien välissä kuulet usein jonkun julistavan snapsvisan eli ruotsalaisen juomalaulun alkamisen. Tämän jälkeen illanistujaiset alkavat laulaa yhdessä säkeistön mitä tahansa juomalaulua, ennen kuin he ottavat nopean snapsin.

Valokuvaus: Angeliqa Daldorph

Rebecca Sparling
Kirjoittaja

-

SKANDINAAVISEN DESIGNIN KOTISI
Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin +35 85 887 94660
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB