ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 5 € ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Kirjaudu sisään
Inspiraatio & vinkit/Skandinaavinen elämäntapa & reseptit/3 herkullista jälkiruokareseptiä ruotsalaiselta leipuriexpertiltä Baka med Frida

3 herkullista jälkiruokareseptiä ruotsalaiselta leipuriexpertiltä Baka med Frida

Leivontakuningatar ja vaikuttaja Frida Skattberg, joka tunnetaan myös nimellä ”Baka med Frida” (Bake with Frida), on valloittanut Ruotsin menestyksekkään leivontabloginsa ja leivontakirjojensa avulla. Nyt Frida on koonnut meille kolme juhlavaa suklaajälkiruokaa, jotka sopivat erinomaisesti seuraaviin illanistujaisiin - suklaafondantin, juustokakun ja runsaan valkosuklaa- ja passionkakun.
Torstai 23. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli
Tässä näet hyvän suklaafondantin valkoisessa soufflé-astiassa merkiltä Pillivuyt, joka on yksi Baka med Fridan suklaajälkiruokaresepteistä.

SUKLAAFONDANTTI, JOSSA ON KARAMELLIN KESKUSTA

Mikään juhla ei olisi täydellinen ilman suklaafondanttia jälkiruoaksi, eikö niin? Tässä yhdistettynä karamellisydämmeen - unelmayhdistelmä!

- Yksinkertainen, juhlava ja fantastisen maukas. Päälle voi laittaa lorauksen kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä ja vadelmia tasapainottamaan makeutta, sanoo Frida.

Ainekset 4 fondanttia varten:

  • 150 g voita
  • 200 g tummaa 70% suklaata
  • 2 munankeltuaista
  • 2 suurta munaa
  • 65 g sokeria
  • 2 tl kaakaota
  • 2 rkl jauhoja
  • 4 ruokalusikallista Dulce de Lecheä

Tee näin:

  1. Laita uuni 200 °C:n yli-/alalämpötilaan ja voitele ja sokeroi 4 uuninkestävää vuokaa.
  2. Pilko suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Ota pois liedeltä.
  3. Vatkaa munankeltuaiset, kaksi munaa ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suklaaseos, jauhot ja kaakao varoen, ettei ilmaa pääse valumaan. Kaada seos muotteihin hieman yli puoliväliin asti. Lisää jokaisen muotin keskelle ruokalusikallinen dulche de lecheä ja peitä se vielä hieman taikinalla.
  4. Paista uunin keskimmäisellä ritilällä. Aika uunissa vaihtelee 8-12 minuutin välillä uunista ja muottien koosta riippuen. Ne ovat valmiita, kun ne alkavat nousta hieman keskeltä.

2. SUKLAAJUUSTOKAKKU LASISSA

Juustokakku on ehdoton suosikki juhlallisissa tilaisuuksissa, ja suklaajuustokakku on makuelämys vailla vertaa!

- Tämä on yksinkertainen jälkiruoka, jonka voit valmistaa muutamassa minuutissa. Pehmeän suklainen juustokakku ja rapeat keksimurut, joihin kukaan ei voi olla ihastumatta, sanoo Frida.

Ainekset 4 annokseen:

  • 100 g tummaa suklaata, 70 %
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 ml kermavaahtoa
  • 50 g tomusokeria
  • 25g kaakaota
  • 8 keksiä
  • Tuoreita vadelmia koristeeksi

Tee näin:

  • Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä
  • Vatkaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri ja kaakao tasaiseksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan vatkaten tasaiseksi juustokakkuseokseksi.
  • Murenna kaksi keksiä kuhunkin lasiin ja levitä juustokakkuseos keksien päälle. Lisää päälle vadelmia.
Baka med Frida uudenvuoden kunniaksi - 3 juhlavaa suklaajälkiruokaa. Kuvassa Frida kaataa suklaakermaa Iittalan Essence-juomalasiin Paradisverkstadenin Spillkum-lasin yläpuolella.

3. JUHLAKAKKU PASSIONHEDELMÄTAHNALLA & VALKOSUKLAAVOITAIKINALLA

Tee vaikutus tämän herkullisen kakun kanssa seuraavissa juhlissasi! Täydellinen kakku, jolla teet vaikutuksen vieraisiin - sillä se on sekä helppo että supermaukas!

- Siinä on sitruunan, passionhedelmän ja valkosuklaan vivahteita. Täydellinen tasapaino happamuuden ja makeuden välillä. Kakku niin aikuisille kuin lapsillekin, sanoo Frida.

Ainekset 8 annokseen:

  • 6 kananmunaa
  • 255 g sokeria
  • 80 g perunajauhoja
  • 60 g jauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Passionhedelmätahna:

  • 3 munaa
  • 130 g tomusokeria
  • 1 sitruuna, kuorittu
  • 100 ml sitruunamehua
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 passionhedelmää

Valkosuklaavoitaikina:

  • 150 g valkosuklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g tomusokeria

Tee näin: Kakkupohja:

  • Aloita asettamalla uuni 175 °C:n ylä-/alalämpötilaan ja vuoraa 22 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele muotti voilla ja ripottele päälle kookospähkinää. Laita sivuun.
  • Vatkaa munat ja tomusokeri valkoiseksi ja todella kuohkeaksi, käytä sähkövatkainta noin 5 minuuttia. Lisää sitten kuivat aineet ja sekoita varovasti, kunnes taikina on kokkareeton.
  • Kaada taikina muottiin ja paista uunin alaosassa noin 35-40 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä ennen kuin leikkaat kolmeen osaan.

Passiontahna:

  • Vatkaa munat kevyesti kuumuutta kestävässä kulhossa. Sekoita sitten joukkoon sokeri, sitruunankuori ja sitruunamehu.
  • Upota kulho keskilämmöllä kiehuvaan vesihauteeseen. Kuumenna tahnaa jatkuvasti sekoittaen, kunnes se sakenee.
  • Ota pois liedeltä ja sekoita voi ja kahden passionhedelmän sisältö sekoittaen, kunnes kaikki voi on sulanut. Kaada puhdistettuun purkkiin ja sulje heti kannella. Anna jäähtyä kokonaan ennen käyttöä.

Valkosuklaavoitaikina:

  • Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa voita ja tomusokeria kovalla nopeudella sähkövatkaimella noin 5 minuuttia.
  • Lisää suklaa koko ajan vatkaten, kunnes muodostuu tasainen voikreemi.

Kokoaminen:

  • Aseta ensimmäinen kakkupohja kakkutelineeseen. Levitä päälle puolet rahkasta ja lisää sitten seuraava kakkukerros. Levitä päälle loput tahnasta ja aseta viimeinen kerros.
  • Laita kakku jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
  • Poista jääkaapista ja levitä valkosuklaavoikerma.

Valokuvaus: Frida Skattberg

Reseptit: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Kirjoittaja

LEIPOMINEN & TARVIKKEET

Saa 5 € alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.