ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 5 € ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Kirjaudu sisään
Inspiraatio & vinkit/Skandinaavinen elämäntapa & reseptit/3 helppoa kesäistä kakkureseptiä juhannuksenviettoon ruotsalaiselta reseptienkehittäjältä Baka med Frida

3 helppoa kesäistä kakkureseptiä juhannuksenviettoon

Frida Skattberg, joka tunnetaan myös nimellä Baka med Frida (Bake with Frida), on ruotsalainen reseptintekijä, keittokirjojen kirjoittaja ja erittäin makean Instagram-profiilin @bakamedfrida omistaja. Koska juhannus on nurkan takana, Frida on luonut kolme yksinkertaista kesäkakkureseptiä ruotsalaisten juhannusjuhlien kunniaksi - marenkikakun, sitruunarullakakun ja kermakakun. Katso reseptit alta!
Torstai 23. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli

1. KESÄINEN MARENKIKAKKU KERMALLA JA VADELMALLA.

Rapea ja hieman sitkeä marenki, jossa on kuohkeaa kermavaahtoa ja tuoreita vadelmia, on täydellinen kesäkakkuresepti juhannusjuhliin tai mihin tahansa juhlatilaisuuteen. Koristele kakku valitsemillasi tuoreilla marjoilla kesäisten tunteiden korostamiseksi. Fridan mukaan tämä yksinkertainen kesäkakku ilahduttaa niin nuoria kuin vanhojakin.

Ainesosat (10 hengelle):

Marenki:

  • 4 munanvalkuaista
  • 170 g sokeria

Täyte:

  • 300 ml kermavaahtoa
  • 250 g tuoreita vadelmia
  • Valinnainen: tuoreita kukkia koristeluun

Tee näin:

  1. Marenki: Aloita lämmittämällä uuni 150 ° c ja vuoraa uuni leivinpaperilla, aseta syrjään.
  2. Vatkaa munanvalkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella suurella nopeudella. Lisää sitten vähän sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten, kun kaikki sokeri on lisätty, vatkaa marenkia vielä 5 minuuttia.
  3. Lusikoi marenki leivinpaperille ja muotoile marenkipohjaksi, levitä niin suureksi kuin haluat, minun on halkaisijaltaan noin 25 cm.
  4. Aseta levy uunin keskiosaan ja laske lämpö 125 asteeseen. Paista noin 60 minuuttia. Kun marenki irtoaa paperista, se on valmis - nosta varovasti. Ota pois ja anna jäähtyä kokonaan.
  5. Aseta kakkupohja kakkutelineeseen. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja päällystä marenki kermalla ja tuoreilla marjoilla. Koristele tuoreilla, syötävillä kukilla.

2. SVEITSILÄINEN KÄÄRETORTTU SITRUUNALLA JA KERMALLA

Makea ja hieman kirpeä kääretorttu sitruunatahnalla ja kermalla on Fridan seuraava vinkki yksinkertaisiin kesäkakkuresepteihin, joilla voit tehdä vaikutuksen vieraisiin tänä juhannuksena. Se on nopea leipoa ja siitä riittää syötävää monille vieraille, kun aikaa on vähän. Se toimii täydellisesti tuoreiden marjojen kanssa, jotka tuovat lisää ylellisyyttä, Frida sanoo.

Ainesosat (sopii 10:lle):

Sitruunatahna:

  • 3 kananmunaa
  • 130 g sokeria
  • 1 sitruuna, kuorittu
  • 100 ml sitruunamehua
  • 75 g huoneenlämpöistä voita

Kakku:

  • 3 munaa
  • 130 g sokeria
  • 50 ml maitoa
  • 105 g jauhoja
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa

Täyte:

  • 200 ml sitruunatahnaa
  • 200 ml kermavaahtoa

Tee näin:

  1. Sitruunatahna: Aloita vatkaamalla munat kevyesti kulhossa (mieluiten ruostumattomasta teräksestä). Sekoita sitten sokeri, sitruunankuori ja sitruunamehu.
  2. Upota kulho keskilämmöllä kiehuvaan vesihauteeseen.
  3. Kuumenna tahmaa jatkuvasti sekoittaen, kunnes se sakenee.
  4. Ota pois liedeltä ja sekoita voi sekoittaen, kunnes kaikki voi on sulanut.
  5. Kaada puhdistettuun purkkiin ja sulje heti kannella. Anna jäähtyä kokonaan jääkaapissa ennen käyttöä.
  6. Kakku: Aseta uuni 225 asteeseen ja vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
  7. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella suurella nopeudella noin 5 minuuttia.
  8. Lisää maito ja kuivat aineet ja sekoita ne keskenään niin, että taikina ei ole kokkareinen.
  9. Levitä taikina levylle ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
  10. Nosta uunista ja ripottele kakun päälle hieman sokeria, käännä kakku uudelle leivinpaperilevylle niin, että kultainen puoli on alaspäin, ja peitä kakku pyyhkeellä ja anna kakun jäähtyä.
  11. Täyte: Vatkaa kerma kuohkeaksi. Levitä sitruunatahnaa pohjan päälle ja levitä sitten kerma varovasti tahnan päälle.
  12. Kääri pitkältä sivulta melko tiukaksi rullaksi. Aseta sitten tarjoiluvadille.

3. KERMAKAKKU VANILJAKASTIKKEELLA JA MANSIKOILLA

Fridan seuraava kesäkakkuresepti on klassinen kermakakku, jossa on pieni twisti limemarinoitujen mansikoiden muodossa, jotka tuovat ihanan happamuuden. Fridan mukaan tämä on uskomattoman hyvä kakku, joka on täydellinen jälkiruoka kesään!

Ainesosat (8 hengelle):

Kakkupohja:

  • 6 kananmunaa
  • 250 g sokeria
  • 80 g perunajauhoja
  • 80 g jauhoja
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • 2 teelusikallista leivinjauhetta<br>

Limemarinoidut mansikat:

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl vaniljauutetta
  • Yhden limen kuori
  • 1 ruokalusikallinen tuorepuristettua limettimehua.

Vaniljatahna:

  • 1 vaniljatanko
  • 400 ml maitoa
  • 85 g sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 4 rkl maissitärkkelystä
  • 25 g voita

Täyte:

  • 300 g kermavaahtoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 200 g tuoreita mansikoita<br>

Koristelu:

  • 400ml kermavaahtoa
  • 200 g mansikoita

Tee näin:

  1. Kakkupohja: Aloita lämmittämällä uuni 175 ° c: n lämpötilaan ja vuoraa 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla - korkeat reunat. Voitele muotti voilla ja paahdetulla kookospähkinällä. Laita sivuun.
  2. Vatkaa munat ja sokeri valkoisiksi ja todella kuohkeiksi, vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Lisää sitten kuivat aineet ja kääntele varovasti kokkareettomaksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina muottiin ja paista uunin alaosassa noin 35-40 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä ennen jakamista kolmeen erilliseen kakkupohjaan.
  4. Vaniljatahna: Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet irti, keitä siemenet ja papu maidon ja sokerin kanssa.
  5. Vatkaa munankeltuaiset ja maissitärkkelys vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kaada kuuma maitoseos vatkattujen munien päälle koko ajan vatkaten.
  6. Siivilöi kaikki takaisin kattilaan ja keitä yhdessä, kunnes se on ihanan paksua. Nosta liedeltä ja vatkaa joukkoon voi - sekoita koko ajan, kunnes kerma on tasaista. Laita sitten jääkaappiin, kunnes se on täysin jäähtynyt.
  7. Marinoidut mansikat: Huuhtele ja hienonna mansikat. Sekoita muiden ainesten joukkoon ja anna liota muutaman minuutin ajan.
  8. Kokoaminen: Aseta kakkupohja kakkutelineeseen ja levitä vaniljakerma päälle.
  9. Aseta toinen kakkulevy tämän päälle ja peitä mansikoilla.
  10. Peitä viimeisellä kakkukerroksella ja kuorruta kakku kuohkealla kermavaahdolla. Laita päälle mansikoita.

Kuvat: Frida Skattberg

Reseptit: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Kirjoittaja

FRIDAN SUOSIKIT

Saa 5 € alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.