★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT
60 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS
ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE
Liity jäseneksi ja saat 500p tervetulobonuksena
Ripple samppanjalasit merkiltä ferm LIVING on ideaali Martinilasi!
Tiesitkö, että ensimmäinen cocktail sekoitettiin 1800-luvulla Yhdysvalloissa? Nykyään cocktailit ovat arkipäivää jokaisessa baarissa, ja niitä voi tehdä niin yksinkertaisiksi tai monimutkaisiksi kuin haluaa, ja niitä voi valmistaa alkoholin kanssa tai ilman. Tutustu alla olevaan kätevään oppaaseemme erityyppisistä cocktaillaseista:
Lasi, joka yhdistetään ehkä eniten cocktaileihin, on coupe- tai kartionmuotoinen cocktaillasi, joka tunnetaan myös nimellä martinilasi. Korkeaan lasiin mahtuu noin 10-20 cl juomaa, sillä näissä laseissa tarjoiltuja juomia ei tarjoilla jään päällä. Lasissa on korkea varsi, jossa on litteä jalka, jotta voit helposti pitää kiinni varresta ja välttää siten juoman kuumentamisen lasia pidellessäsi. Tämä cocktaillasi sopii erinomaisesti Martini- ja Cosmopolitan-juomien kaltaisille juomille.
Pitkä juomalasi on suunniteltu juomille, joissa väkevää alkoholijuomaa sekoitetaan suurempaan määrään alkoholitonta juomaa, kuten soodaa tai mehua. Tämäntyyppinen cocktaillasi on yleensä suora ja kapea, kuten merkin ferm LIVING Ripple long drink -lasi, mutta se voi olla myös korkea ja pyöreä - tärkeintä on, että siihen mahtuu suurempi määrä juomaa.
Tumbler-lasit ovat paitsi tyylikäs tapa tarjoilla cocktaileja myös erittäin monipuolinen lasi, joka sopii useimpiin jäällä tarjoiltuihin väkeviin alkoholijuomiin. Merkin Scandi Living Karlevi-lasin kaltainen tumbler-lasi on muodoltaan hieman kaareva ja siinä on kapeneva aukko, joka säilyttää juoman maun lasissa kauemmin kuin leveät lasit. Klassisissa tumblereissa on paksumpi pohja ja ne ovat muodoltaan suoria. Merkin Spiegelau Perfect Serve -viskilasit sopivat nimensä mukaisesti viskille, mutta myös cocktailille.
Samppanja tai prosecco on herkullista jo itsessään, mutta kupliva samppanjacocktail on juuri sitä, mitä olet kaivannut, mutta saatat miettiä, mikä on oikeanlainen cocktaillasi näihin cocktaileihin. Tarjoile nämä juomat perinteisessä huilulasissa tai coupessa. Mikset kokeilisi seuraavissa juhlissasi Proseccoa, johon on sekoitettu loraus elderflower-mehua?
Tiedämme, että teknisesti ottaen tämä ei ole cocktaillasi, mutta mietit varmasti yhä, mikä on paras lasityyppi shotille. Shotit tarjoillaan tyypillisesti pienessä suorassa lasissa, johon mahtuu enintään 6 cl, koska alkoholipitoisuus on suurempi kuin muissa juomissa. Oletko koskaan miettinyt shottilasin paksua pohjaa? Tämä johtuu siitä, että lasi kestää perinteisen "kolahduksen" pöytään ennen shotin juomista.
Tiesitkö, että cocktail voidaan joko rakentaa, sekoittaa tai ravistaa? Juoman rakentaminen tarkoittaa kaikkien ainesosien lisäämistä kylmään lasiin ennen sekoittamista tarvittaessa. Sekoitetuissa juomissa ainesosat jäähdytetään ja "sekoitetaan" juomasekoittimella. Tällöin alkoholia ei sekoiteta, mutta jääpaloja liikutellaan juoman jäähdyttämiseksi. Muista, että tätä ei saa tehdä tarjoilulasissa - käytä sekoituslasia, jotta voit siivilöidä sulaneen veden pois. Juoman ravistamisessa juoman ainesosia jäähdytetään ja sekoitetaan ravistimella, jotta juoman päälle syntyy vaahtoava pinta. Siksi tätä menetelmää suositaan, kun valmistetaan juomia, jotka sisältävät hedelmämehuja, kermaa, munia tai vastaavia ainesosia.
Juoman rakentaminen tarkoittaa kaikkien ainesosien lisäämistä ilman niiden sekoittamista!
Hyvä baarimikko tarvitsee hyvät juomatarvikkeet. Täydennä kotibaarisi käytännöllisellä juomasekoittimella, jääkauhalla, muddlerilla, joka murskaa hedelmät lasiin, tyylikkäällä pullonavaajalla ja tyylikkäällä shakerilla, jotta kotibaarisi olisi täydellinen! Olet nyt valmis sekoittamaan ja maustamaan vaikuttavia drinkkejä itsellesi ja vaativimmille vieraillesi!
Valokuvat: Elof Martinsson Angeliqa Daldorph, Design Letters, Catrine Åberg.